Friday, April 06, 2007

Aktiviti2 beberapa hari yang lalu: ke ISTANA


at the palace in black and white

(L to R standing: azura, grace, masniah, joanne, adhawiah, normalati, ramnah, ustazah rahimah, betsy, dayang suhaila, renny , norinah and normah.
sitting: Kak Dah, Toh Puan and Pn Ngah Hamsiah)

Ke Istana beramai-ramai

22.3.o7-Kesemua ajk pro tem Puspanita o6 berkumpul di porch pengarah kemudian menaiki coaster poly kemana ye.............he he he.........kami membuat kunjungan hormat ke Istana bertemu Toh Puan Datin Seri Panglima Hajah Dayang Masuyah.......bertujuan memperkenalkan Puspanita Politeknik dan memohon restu untuk bergiat aktif bresama2 Puspanita di Sabah.......berdegup degap jangtung kak dah..........ape yang nak dicakap dan dibualkan......kalau dulu di Seremban selalu bersama ngan bang cik dan disini pula kak dah kena bergerak sendiri ....juga mengepalai rombongan........ajk2 kata rilek kak dah.........usah gementar kami ade...kami bantu......

Sampai di istana kami di jemput masuk oleh pembantu yang sudah bersiap sedia......seorang demi seorang di jemput menandatangani buku .....15 orang tu.......bila tenguk setting ruang tamu dan ditunjukkan tempat untuk duduk....huh..huh..... takut........memang yang lain tak dapat nak tolong2 kecuali Pen Pengerusinya dan Bendahari........agak jauh jarak antara kami....

Kami diberi sedikit taklimat olih pembantu Toh Puan.....kemudian kakdah di temuduga dek wartawan.....yang tak pernah2 terjadi seumur hidup.......jadi kosong otak...he..he...jawab tetap jawab.........tapi detailnya minta pen/setiausaha sambungkan............

Masa yang ditunggu2 tiba.......Toh Puan masuk , kami berdiri hormat,kemudian duduk selepas beliau duduk........berbual2 lah kami berdua.......beliau bertanya ,kak dah jawab.......kalau bab poly dibantu dik pen/pengerusi Pn Ngah.......waktu yang dihadkan antara 40 min-1jam tp kami melangkaui 1 jam. Sambil berbual tu kami dijemput makan..........

Sebelum berundur kami memberikan cendera mata ......kemudian sesi bergambo.........Toh Puan mengiringi kami ke pintu dan bersalam ..........bye....

Dalam bas........akak kenapa tak makan dan minum jerit sesaorang dari belakang........kak dah jawab tak sempat....tak manis memaling muka dari Toh Puan, apabila sedang berbual..........Toh Puan memang ramah .......banyak yg beliau nak tahu.........dan kak dah tak pakai cermin mata.....ingatkan letak gula tapi susu tepung...maka terapung le susu tu sbb sudah sejuk........rugi kak......sedap kuih2nye.......betul tu...akui yang lain2......bendahari kata habis kuihnya saya makan.....sedap.

Balik rumah........masukan baju dalam beg.....bersiap2.....kami 3 org ahli Puspanita PKK nak ke Putrajaya...Mesy Agung Puspanita Caw KPTM pada 23.03.07.jam 8.30am.Di anto 0leh pemandu ke airport. Dari KLIA, kami naik teksi ke hotel........ Penat......


Bertiga Ke Putrajaya

23.03.07.-Kami menumpang EN. Sahran ke Putrajaya....dulu peg PKK yg kini bertugas di Putrajaya.Mendaftar dan kemudian masuk oditorium.......dirasmikan oleh Y . Bhg.Datin Kharmazan binti Ahmed Meah isteri kepada Datok Menteri Pengajian Tinggi Malaysia.

Kak dah dapat juga le berjumpa semula dengan beberapa orang kawan2 dan berkenalan dengan kawan2 baru....begitu juga dengan Farah Adura dan Betsy.Kali ini ada pemilihan...........mengundi lah kami semua memilih wakil ke Puspanita kebangsaan. Agenda selesai jam 1 pm . Kemudian jamuan makan tengah hari.....

Check out hotel hingga 2.15 pm- lepas lunch bergegas ke hotel, kak dah minta kawan tolong hantar ke hotel........tertinggal h/set kat tempat makan....patah balik pergi ambil.........yg ni kecoh sikit.....bang cik yg tahu dulu H/set kak dah tak de......rata bang cik call staffnye minta tolong.....kemudian kak dah diusik...........sayang betul pengarah pada kak dah ye.......siap beri arahan ape patut kami buat...he..he..he....ade yang kata pengarah siap pesan macam2 pada kami, begitu juga dengan s/usaha......bantu dan jaga isteri pengarah....eee....bang cik......,bang cik....

1 comment:

Cikgu Hakim said...

waa, maklang skang dah makin canggih noo.. meeting pun dah jauh2, siap jumpe2 datin2 lagi.. nie kira persediaan kot noo, title datuk dah dapat, kot2 paklang dapat dato' plak kedepan2..