Wednesday, May 16, 2007

12.05.2007

Pada hari ni, usia kak dah sudah bertambah setahun lagi......sudah 46 tahun kak dah berada didunia ini. La ni udah jadi opah kepada seorang cucu dan insyaallah nak timang seorang cucu saudara pulak......opah dah masih mahu berseluar jeans ...hehehe....

Yop pulak berada di Sitiawan dirumah kakak.....jenguk anak saudaranye yg belum pernah dilihat.....teringat masa mereka bergaduh dulu-dulu tu....masa kecil2 dulu.....antara katanye.....bila ko ada anak nanti.....aku buli anak ko.......la ni tentu nak jentik pun tak sampai hati......ma yop tak tahu nak bagi ape pd baby kakak......

Sibongsu pulak merengek nak balik juga nak tenguk lynn......kebetulan pulak bang chik ada meeting kat pan pac diklia pd 29.05 ni......jadinye semua kami akan balik kg kendhuri pak su ije nanti. Kata bang chik pg 28.05 kami semua bertolak ke klia dan 29.05 petangnye balik kk.....berpecah....ade yg dengan mas dan air asia.Sibongsu udah nak renti kerja pd 25.05 ni.Setakat ini begitu le yang dirancang.

Bang Chik belanja Kak Dah makan tengah hari kat Jothi Curry House......makan nasi daun pisang.....tentunye kari kepala ikan.....tu yang kakak kata...hari jadi mama ke ayah.......anak beranak semuanye tahu..kari kepala ikan kesukaan ayah.....kalau bang chik nak makan yang ni jangan sapa kata apa.....nanti mood bang chik hilang.Bang Chik tambah nasi 3x, macam biasa le kalau makan kari ....peluh mesti meleleh.......kalau suruh lap nanti kena marah......tapi hari tu kak dah kata kena lap sbb banyak sangat peluhnye....maunye tidak ......berdua nak habiskan kapala ikan tu......kak dah tak larat nak tambah nasi.....dalam perut terasa pijar sampai ke malam.Sibongsu tak mau joint ........hehehe

Lepas lunch....kami kesupermarket, window shopping......tp melekat dibahagian baby......jamu mata. Ingat nak beli kain nak buat long dress lynn untuk naik buai......bang chik kata beli je....
Nanti Lynn boleh le pakai baju yang Tok Ayah pilih dan beli.....hehe....semuanye pilihan Tok Ayah....opah cuma tenguk gelagat Tok Ayah.....rase macam bday Tok Ayah je......hehehehe

Pagi tadi ke kelinik bawa No dan anak2nye....baby tu nak kena jarum ..kata org sabah.....tp ditunda pada waktu lain sbb belum cukup 6 bulan lagi.....kemudian ke IP kejab...No nak beli nestum si baby....


Salam,
Kak Dah.

4 comments:

azlanlin said...

yeppi beday utk kakdah dr kami semua kaum kerabat d semenanjung...wpun terlambat ttp belum terlepas bulan....semoga idup semakin ceria dan bahagia...nampak gayanya, tok ayah juga semakin berisi...

bangchik said...

seolah birthday lunch tu pilihan kita semata-mata. memang tanya nak pergi makan apa dan kat mana. cakap saja. orang tak jawab pun. kalau tak jawab, maksudnya pilihan kita la.

oleh yang demikian, kari kepala. seperti selalu, seperti dulu-dulu. nostalgia pun datang semula, berjemput mengubat rindu.

hahaha.

KakDah said...

Bang Chik....memang beno, bang Chik ajak makan kat hotel di Dalit...memang le romantik tempat tu....tp Kak Dah juga tahu beno....nanti lepeih makan...esuk...lusa atau 1 minggu kemudiannya akan terkeluar kata2 ni....sebenaqnya abang bukan suka sangat makanan kat hotel.......

Bang Chik, semasa kita dalam perjalanan kebandar melalaui Inanam......terus menerus Bang Chik menunjukan beberapa restaurant mamak...Dinn Curry House, Banu Restaurant, Restaurant Kari Kapala Ikan......hinggala sampai dibandaq. Kemudian Kak Dah tunjukkan Restaurant The Chini Makanan Semenanjung dan Tam Nak Thai Restaurant......tapi Bang Chik kata lain kali la, kita cuba kat Jothi ni dulu .......ha...ha...ha.....No heart feeling ye Bang Chik....Set Kari Kapala ikan dan puyuh goreng pun sebenaqnya sedap ...hehehehe...

bangchik said...

No problem. I let you choose for my birthday then..

However, nothing compares to your own cooking! I love it!...haha.