Saturday, November 01, 2008

22.10.2008

salam,
kak dah dan bang chik sewa teksi... bertolak dari no 33, putrajaya ke klia....destinasi kami ialah kota kinabalu...bang chik dijemput ke konvo poly...kak dah guna waren tiket yg masih ada dan tikek balik ke putrajaya bang chik tuko ngan pointnya cuma tambah duit ..air port tax.....

kami nginap kat novotel...di one borneo...nak rasa tempat baru dan dekat ngan poly dan senang nak cari tempat makan...pagi2 tak la jam .....cumanya tak nampak laut macam di le meridian ...

kat airport kk sumail udah tunggu...kak dah minta dia ikut jalan tepi laut...ke hotel....waktu tu masih hujan..katanya poly banjir hampir 1 jam.....sampai hotel kami rehat kejap....kak dah ade temu janji ngan geng n bang chik nak jemput datuk kp kat airport...kak dah jumpa geng kat lobi hotel.....kami pi cari tempat makan.....di apple cafe....susun atur meja diubah....cafe layan diri....jadi salah seorang dari kami take order...terima kasih intan... terserempak ngan dia terus ajak sekali sambil makan sambil bual sambil gelak...ade 5 hulubalang 2 senior dan 3 junior....yg menemani...hehehe...

23.10...jam 8 am, sumail bawa ke poly...terubat rasa rindu....jumpa lg anak2 buah...cadang nak duduk kat luo je...x payah masuk dewan....tp tempat udah disediakan....kami masuk bilik tetamu sambil tunggu vvip datang......

acara berjalan lancar....tamat ikut time...terus ke restoren hospitaliti....rasa macam tak kenyang sbb duduk kat meja vvip...rugi...vvip pulang kak dah,kak norizan dan mumtaz ke gerai puspanita...banyak juga barang2 yg dijual dan terjual....unit kebudayaan poly tengah rancak mengajak pengunjung2 gerai berjoget dan menari tarian sabah...mendapat sambutan....dari yg muda hingga ke pangkat atuk dan nenek....

kak dah kerumah no jenguk anak2nya yg sedia menunggu hingga tertido..kemudian mereka anto kak dah balik ke hotel...sempat makan mee kari dan bubur pulut hitam dirumah no......
sikakak macam bertih goreng bercerita dan berkepit ngan kak dah...sedih juga bila dia tanya atok mana...adik pula udah mula pandai bercakap...yg umurnya tua sikit je dari lynn.

acara bang chik n kak dah x sama ptg tu sbb bang chik mengiringi datuk kp ke ums dan yayasan sabah....ada hal kerja katanya...

mlm tu kami keluo lagi sekali ke poly....ke rumah pengarah...en mustapa...ditingkat 5...hahah datuk kp tiba dulu dari tn rumah sbb tuan rumah terperangkap ngan banjir dan jem semasa balik dari ums...sapa yg ber kenderaan tinggi lepas....kami berdua yg terkemudian sekali....ade jamuan makan2 kat rumah en mus...ajk tertinggi puspanita......last sekali bang chik potong kek hari jadi yg disambut lewat sehari dan en mus awal 9 hari...hehehe di depan datuk kp..ada nyanyi bday lg....hehehe ...terima kasih en mus n kak norizan, en sahul n mumtaz, pn ngah, kiah n fauzi,pazi n charim, zira n zan,zura, wan norliana,no n fozi, juga sumail.....masing2 kepenatan mlm tu...maaf kak long ...atok x dpt kerumah mlm tu sbb terlampau penat....

balik putrajaya hari jumaat...flight jam 4.20 ptg...kami keluo awal dari hotel..cari bilis dan udang...kakak dan mak cho pesan...kat airport...zura datang ngan anak2nya yg kak dah dan bang chik nak tenguk....hahaha bertambah nakal 2 beradik ni dan bertambah 1 kotak lg barang2 kami...zura nak dtg ke rumah di putrajaya minggu ke 2 raya tp kami ada di kg...udah 2 kali tertunda...hehehe.kiah cal...dia n suami n geng baiknya....pazi suami isteri nak dtg bye2!!! sempat juga kami berjumpa....bang chik terserempak ngan ramai kengkawannya kat situ...ade je....bertemu pula kami ngan staff poly yg nak balik ke terengganu..mertuanya sakit....semoga sembuh kembali....

kami berbye2!!!

sampai rumah dekat jam 9 mlm....kena berato panjang tunggu teksi...hari jumaat klia memang sibuk....bos no 2 bang chik dan isterinya datang kerumah(penolong ketua pengarah)...ade ole2 dari sabah....beliau pernah menjadi pengarah pkk dulu..

terima kasih kepada semua yg bersusah payah untuk kak dah dan bang chik semasa kami di kk tempuh hari....

1 comment:

My Republic said...

Wah Bznye kak Dah. Happy Birthday to En Azizi. Boleh x kalau fendi nak minta permission to link this blog to mine? Hope Kak dah bagi sebab senang nak baca2.hehe