Sunday, September 07, 2008

salam ramadhan...lama kakdah x menulis...memang sibuk sikit...jahit menjahit sudah menjadi lumrah apatah lagi dlm bulan posa ni....semalam kami ber2 ja buka posa..kak dah n yop...bang chik terbang ke kedah atas urusan kerja dan balik putrajaya malam ni....sejak kakak pindah kedah kira selalu juga la bang chik tenguk cucu dan anak menantu....katanya semalam kakak buat nasi ayam...dan bang chik tolong goreng mee...depa bawak pi pasar malam....bang chik beli ikan pekasam talapia dan lampam..
bekali2 bang chik talipon semalam .....ada masakan kak dah pecah minyak dan sedikit hangit....melayan bang chik di talian.....
esuk petang bang chik ke seremban pulak....balik ari selasa...nasib baik yop ade.....itu pun meeting di melaka x pi ..wakil kat org lain....asyik sibuk memanjang......
tadi terima sms dr org kk tanyakan resepi bubur lambuk perak (kanji)....isteri org ghanu dan suami org perak....biasa masa kat kk dulu kalau kak dah buat kanji ramai yg dapat rasa.....

renti kat sini dulu...nak hidang juadah bebuka...

kak dah sempat petik cili padi, bendi dan terung sebagai buah tangan dari putrajaya untuk kakak dan keluarga beserta ngan sekotak buah tamar.....hehehe

2 comments:

Sharifah Hassan said...

Salam,

Rasanya masih belum terlewat untuk mengucapkan Selamat Berpuasa..

Semalam berbuka di Pantai..dapatlah merasa Laksa Mee!(Tak pandai buat..pandai makan je..hehehe!)

Riuh rendah bila anak Taiping bertemu anak-anak Pantai..Kak Uda baru belajar posa..keletihan sampai berbuka hanya makan ayam bakar yang dibeli alongnya!

Ilah pun ada berbuka sama!

EXTREMEMAN / EXTREMWOMEN said...

Salam hari Raya..
Seronok berhari raya tahun ni.. kawan-kawan saya suka berkongsi sekiranya saudara semua mahu.. sebuah pengendali blog menyediakan kemudahan blogger tanpa had mukasurat dan berbagai kemudahan didalam blog dan mendapat kepuasan dalam menyediakan blog yg tiada had.
Sila lawati:
http://eman.blogstarz.my atau hubungi saya 019 9047100