Sunday, February 25, 2007

Hari minggu.

Kami pindah sini bulan mei 2005. Dua bulan lepas kenduri Kakak di Seremban ... Sekarang ni Kakak pun udah ada baby..... Message kakak pagi tadi berbunyi "Pepagi mama dah berjalan shopping?.. Lynn dah pandai nak nyembang, bila nyembang mulut dia muncung....".

Dalam setahun ada 52 kali hari Ahad.............. setengah orang kata hari minggu...., Jadi dah hampir 100 kali ahad KakDah tinggal di Sabah....... Walaupun KakDah suka sesangat shopping,...... boleh lupa sakit lutut........tapi tak la sampai tiap2 hari minggu keluar shopping... mmmmm. Seingat KakDah la.., masa di Sabah ni, tak lebih dari 10 kali KakDah pergi jamu mata di Gaya Street........... Hari Ahad kami selalunya ke Tuaran beli ikan dan sayur.... itupun kalau bangcik takde aktiviti la.

Pagi tadi keluar awal...........6.30am. Menyusur Gaya Street. Breakfast kat kedai, roti canai........ KakDah beli 2 cadar bujang.... jumlah RM45 je .....satu pattern petak2, satu lagi bunga2....................... beli betik masak RM1.40....... KakDah teringin pokok bunga .......tapi bangcik kata "nope.., no space"........ Mmmm....

Resit transaksi:
Tadi Bangcik beri 2 keping resit transaksi........ satu bertulis waktunya 7.21am dan satu lagi 9.34am. Kedua-duanya untuk akaun xyxyabcxcffg. Semalam lama bangcik nyembang....... dia susun skim persaraan......... Katanya potong loan rumah lajak sampai tempuh pencen.......RM943.19..... Nampak semalam bangcik catat banyak dalam buku ...... bila pencen, tarikh2 kritikal.... macam anak belajar....anak kawin..... Satu masa dulu ada bangcik cakap..."tenguk le sapa sampai dulu....usia atau pencen". Kakdah tak komen banyak.... dengo je apa bangcik nak cakap.

KakDah renti dulu.............nak masak... ayam potong nipis+halia+jintan, goreng ikan basung dari ekspedisi memancing bangcik.... dan kerabu lemidi, dan sambal belacan. (rasa-rasanye betul kut ejaannye... macam pucuk paku jugak).

Salam
KakDah.

1 comment:

Pak Ngah said...

:: lama tak menjengok blog....

:: pelaburan tu baik....tapi berhati2 le....risikonya tinggi...kena bersedia tentang itu..