Friday, October 19, 2007

KHAMIS - Cucu ke Labuan.

Bangun awal pagi, macam zaman ngantar siBongsu ke sekolah di Likas atau ke kedai Orange masa dia buat part time dulu. Terus ke Pelabuhan Kota Kinabalu. Cucu nak ke Labuan ditemani oleh Ummi dan Babah dan Ayah Wan. Ferry departed at 8.30am.

Kami berserapan di pelabuhan. Nasi lemak sorang satu, adik wan dua! Kat Jetty utama ada kapal besar macam star-cruise berlabuh. Seminggu ni ada "international book fair" di situ. Kawasan pelabuhan ada gelanggang Futsal indoor, ada macam-macam gerai makan. Malam pun buka kalau nak rasa dinner di bawah neon dan bintang....

Tinggallah kami berdua dirumah.

3 comments:

Pak Ngah said...

:: akhirnya begitulah kita... tinggal berdua... anak menantu dan cucu2 akan mencari "sarang" sendiri... sesekali datang menjenguk bila ada kelapangan dan cuti...

bangchik said...

Duduk berdua..., bila bergaduh, takde sapa nak pujuk... haha.

Pak Ngah said...

:: bila berdua... jangan buat muka "com" dan muka "tut"... dan jangan dok nak "cenge" sangat... kahkahkah...