Friday, February 29, 2008

Ke Melaka lagi.....

Salam,



Kak Dah ikut Bang Chik ke Melaka sekali lagi...dari rabu hingga jumaat betapa di legasy hotel....tak habis2 Bang Chik bermesyuarat...kali ni best sikit sebab jumpa kawan...kami gi window shopping sari suntuk....naik teksi ke dataran pahlawan rm 10 je....pusing2 dalm shopping mall tak beli ape2 pun cuma 2 batang rotan hehehe.....



Jemu di situ kami menyeberang ke HangTuahMall...hampir semua kedai kami jenguk...orang pun tak ramai...hari keja agaknye....beli sehelai blouse...hehehe...ramai yg menyapa...beli rotan cikgu!..hehehe....ni jalan2 sambil tenguk kalau ada anak2 murid yg ponteng sekolah..jawab Kak Dah...yg berbangsa china juga turut menyapa...besarnye rotan...banyak sakit la.....rotan kecil lagi sakit, kate Kak Dah....cikgu saye nak cuba...sambil sorang lg nyonya muda cuba di tangannye.....ayo sakit la kak...Kak Dah pun tak tau ape benda yg dicakap pada kawannye...hehehe



Budak2 sekolah pun sama...nenguk je...ade juga yg cepat2 berlalu ...hehehe...rimas la pulak...sana sini org pandang..baik yg muda dan tua sambil senyum simpui...

Kawan Kak Dah dan anaknye borong sakan...anaknye nak balik sambung belajo ke New zealand.. barang2 kat sana mahal katenye....disini mumy boleh bayo.......itu la anak2 la ni......gaji belajo dapat 1200 duit n zealand...banyak la juga........



Kami balik dekat pukul 5 petang...takut terlepas asar...naik teksi lg...cadang malam nak keluar..naik feri menyusur sungai melaka...tapi Kak Dah sakit perut berulang alik ke kamar kecil akibat makan mee mamak (org melayu yg goreng) ade perisa lain dlm mee tu ...kulit telur dan kulit ari bawang........



Masa nak balik singgah kat UIAM Nilai jenguk anak buah (anak sulung cikgu saifudin)...dia pun bercerita sama macam Pak Teh tulis dalam blog....dia nak tenguk suasana pilihanraya ...Kak Dah ajak ke Seremban pd hari ngundi nanti.......



Kak Dah.

1 comment:

bangchik said...

Apa sebab Mak Lang beli rotan?.. haha.