Sunday, February 24, 2008

Salam,
Malam Rabu lalu Kak Dah ikut Bang Chik ke Melaka....Bang Chik ade mesyuarat.....katanye mengenai Jusa C....nak siap dan lengkapkan apa yg patut ke pihak atasan...bukan untuk Bang Chik tetapi untuk pegawai2 yg lebih senior....

Bilek di tingkat 12 Hotel Equatorial....boleh nampak sekolah2, dan laut....tak la macam Sabah,walaupun bandarraya tapi masih ade pokok2 bakau yg boleh dilihat di bandar...walaupun hanya selapis...pagi2 boleh dengo loceng sekolah dibunyikan...suara cikgu2 dan pelajar2 dan nampak aktiviti2 koko dijalankan....teringat pula semasa di Muazam dan STTJ....

Kak Dah tak kemana2...cuma memerap dan memanjakan diri dalam bilik je....rasenye udah banyak kali ke Melaka..kawan pun tak de untuk di ajak berjalan jalan...sorang2 memang tak seronok..

Petang Jumaat baru balik ke Putrajaya....sebelum tu kami jenguk SiBongsu kejap...anto barang2 yg dpesannye......'ma semalam adik masak....best ma...sedap....ari Khamis adik tak payah beli makanan...bawa balik je makanan', beria ia beno SiBongsu bercerita....kemudian dia belek barang2 dalam kereta ......nasib baik ade makanan...'Adik lapo ni'....Bang Chik senyum tenguk laku anak bongsu....dekat2 nak balik...'Adik tak de duit dalam tangan la....malas nak gi ke ATM....bagi 10 rm pun boleh'....Kak Dah dan Bang Chik takde duit kecik....lg le dia senyum bila Bang Chik hulo sekeping note...'jimat' kata Bang Chik...

Yop dan SiBongsu tak balik minggu ni...masing2 ade hal...kami cuma berdua je kat rumah...PakTeh dan Mak Teh, Mak Long dan Pak Long,tentu tau bagaimana rasanye.......
Kakak kata munkin mereka akan ke Putrajaya minggu depan...Ramli ade hal ...kalau jadi terubat la sikit rindu pada Lynn dan uminye.....

Kak Dah.

3 comments:

Pak Ngah: said...

:: salam... PakLang beritau baru2 ni ketika di Asam Paya Cafe... kalau bergerak di Malaya atas urusan rasmi... dah janji dengan MEM... bawa dia bersama...

:: OK le tu... ditambah dengan fahamnya anak menantu... cucu pun dapat berjumpa opahnya... terubat le sikit rindu dendam tuuu...

bangchik said...

Nak tambah sikit... Bukan bawak MEM sekali tu je... akan bawak tiap-tiap kali!!.. hehe.

Kata MEM, dia enjoy "kelegaan" yang maksimum, tanpa perlu tenguk pinggan mangkuk periuk belanga disinki seperti biasa. Kain baju dan habuk2 yang perlu dibersih.

azlanlin said...

dapat jugak berjumpa dengan cucu yer... pengubat rindu!