Tuesday, February 26, 2008

Thalatha 2


Dengan izin Kak Dah,
Bang Chik mengisi ruang. ...... Baru-baru ni kemas-kemas album .
Kemudian terjumpa sekeping foto lama.
Ada beberapa catatan di belakang foto
seperti yang tertera di atas. Tidak ada sebarang pindaan
keatas foto, dipaparkan seperti asal,
siap dengan kesan conteng yang lama.
Bang Chik tak pasti tahun
bila gambar ini diambil.
Nostalgia mungkin mampu membawa pemilik foto
ke lorong-lorong antara Manjoi dan Hospital.
Nostalgia juga mengheret dia ke pokok-pokok rimbun
di Taman DR
dan
Panggung Wayang
.................
..............................
...............................

Bang Chik

8 comments:

Pak Ngah: said...

:: salam...

:: jenuh dok belek GAMBAQ tu... ingatkan kat SM Sains Bt. Mertajam... GHOPA2NYA... kat SM Anderson, Ipoh... kahkahkah...

:: masing2 dengan lakonan spontan... ada tunjuk kasut... ramai yang tunjuk jari... dan yang EKSEN letak buku atas riba pun ada jugak... kahkahkah...

bangchik said...

Dia tahu apa maksud lalang panjang depan pagar hostel..... seperti yang dihuraikan pada Bang Chik suatu masa dulu.... hahaha.

azlanlin said...

sama-sama tau! yang tak tau pun boleh jadi tau... hahaahahah

bangchik said...

PakTam: Pakteh pegi mana?... haha.

PakTeh said...

salam. baru masuk ni. terkejut la pulak tengok gambar tu. awat semua dalam gambar tu pelik-pelik ha? hahaha.

risik2 dengan pemilik gambar tu, katanya masa tu Form4. itu saja rakan2 rock yg tinggal bila rakan2 baiknya hilang ke SBP selepas SRP. Dia pun ikut ter-rock sekali..

nostalgia lama memang mengusik jiwa.. hehe.

bangchik said...

pakngah: Buku atas riba tu bukan eksyen... lenguh pegang lama-lama... kalau nak soheh, tanya kawan baik pakteh.... hmmm.

azlanlin said...

tapi...bila dok bercerita, kluar yang baik2 aja.. bukankah yang berlaku itu ada baiknya.. x gitu PakLang?

bangchik said...

apa pun yang berlaku ada baiknya.. agaknya kut.