Thursday, November 23, 2006

Bang Cik di Canada

(Kebab Stall at Dixie Shopping Mall, Toronto)

(Starbuck at Heathrow Airport, Pak Lang minum gak kopinye secawan)
(At Dansfoth College with the Principal and the rest)
(At Budget Hotel Heathrow, masa flight delay 13 jam London ke Toronto
(At Ministry of Education, Toronto)
(At Dixie Shopping Mall)


(Airport Toronto, baru sampai)

(Tangan orang putih, close-up)
(Airport Toronto, makcik-makcik sibuk anto report)
(Connestoga College)

(View from Hotel Delta, Toronto)


Kak Dah tengah susun gambar bang cik di Canada. Tapi kebanyakannya macam gambar kelas majalah sekolah je, berbaris dan berdiri tegak. Nantila, kak dah tapis-tapis dulu. Esuk siap, insyaAllah. Tapi Kak Dah nak cerita jugak, sampai-sampai je rumah itu hari, Bang Cik terus unjuk. "Present", katanya. Handbag! Ada dua handbag pulak tu.... Tapi bang Cik cepat-cepat pintas, "satu lagi untuk Kakak". Siap di aturnya, yang untuk Kakak tu besar sikit, boleh letak botol susu, puting, pampers, handset dan dompet.

Jadi pegi Ladies Night, Kak Dah pun menayang handbag baru le, dan tetiba je, badan rasa ringan dan muda sesangat. Dengan handbag baru ne, diri rasa macam umur 25 tahun lak, tapi apapun wajah tetap kekal dengan usia sebenar.

4 comments:

Pak Ngah said...

Along jengok blog ni..dia beritau..jangan2 Pak Lang kat Air Terjun Niagara kut...tengok tu tingginya tebing..eeii..bestnya
...Angah pulak kata..tempat lain kut..nampak macam rendah je tebing tu..

Anak2 sedara sedang menunggu paparan gambo2 Pak Lang untuk ditatap.

KakDah said...

Pak Lang kata memang Niagara Fall, dan sejauh itu pun percikan air boleh sampai dan macam hujan renyai-renyai.... gitu le cite Pak Lang. Mak Lang tolong sampaikan je.

pak teh said...

Kami yang tak dapat sampai sana.. nengok foto & dengar cerita pun, rasa semangat. rasa macam dah sampai sana. hihi. Selamat kembali ke Malaysia utk Bg Chik.

azlanlin said...

amir & amirul terus ajak pi air terjun gunung lambak bila nengok gambar paklang berlatar belakangkan air terjun tu. Last2 mandi kolam depan laman umah je. Isi air paip dalam kolam plastik jer... gitu le aktiviti anak2 di musim cuti sekolah. kami semua baru boleh gerak bila mem abis final xm awal bulan 12 nanti... pengorbanan cukup tinggi... adlil le, pktam 4 tahun. maktam pun 4 tahun...