Thursday, November 23, 2006

Ladies Night at Nexus Karambunai ~ Puspanita PKK

Baru lepas bersembang-sembang dengan Bang Cik tentang Ladies Night, macam bagi laporan le kire. Ada la sikit-sikit Kak Dah nak tulis mengenai majlis tadi, tapi malam dah lewat. Jadi, esuk sajalah Kak Dah sambung tulis:

[][] Pagi 22hb tu Kak Dah ke ULPL tenguk-tengukkan slides yg nak ditayangkan malamnye. SiAzura tu bukan main ligat click sana click sini, tak padan dengan badan. Masa tu nampak Ok je, Ramai org kat ULPL masa tu, interview GSTT. (Kad Jemputan Ladies Night)

[][] Lepas Maghrib 22hb, Kak Dah testing baju depan cermin, kehulu kehilir gayakan diri siap dengan handbag baru. Kemudian tanya Bang Cik "ok ke?". Bang Cik tanpa menoleh, terus cakap "OK". Hmmmm, sebab dah lama kawin kot, dah sebati, dah serasi, sampai tak payah tenguk, terus je kata OK. Hehehe. Sebelum tu puas rehearsal speech. Speech tu Kak Dah draft sendiri, Abg Cik type dan Kak Dah print. Mana tak rehearsal betul-betul, kita bukannye biasa dengan speech ne. Kita bukannye jawatan DG yg kejenye bercakap n ngajo, tapi kite PS (permaiSURI sepenuhmasa) kejenye memasak n mengemas.




(Untuk Along n Angah di Sarawak: Ini le handbag MakLang
yang baru tu.....mengalahkan orang mude je....hehehe)


[ ][ ] ===>> Nak tunggu gambo dari urusetia majlis....then bolehla upload.

5 comments:

norashady said...

Tahniah Kak Dah kerana berjaya menyatukan hati² kaum hawa di PKK ni..Lepas ni aper kata kita buat kursus cucuk² kristal plak..

Pak Ngah said...

Mak Ngah kata..TAHNIAH..bukan mudah untuk mengendali dan mempastikan segala yang dirancang menjadi realiti.

SYABAS!!!...tengok tu...ada yang minat nak buat kursus cucuk2 kristal pulak ..teruskan...sebelum orang suruh ke PUTRAJAYA pulak nanti.

KakDah said...

Mrs Norashady,

Bengkel Grooming ,etika meja makan dan bengkel cucuk2 kristal sudah dalam perancangan, akan dijalankan pada tahun hadapan selepas mesyuarat agung nanti....malah banyak lagi aktiviti2 tu..,yang di paparkan dalam slideshow mlm tu cuma agenda utama yg dihantar ke Puspanita KPTM Putrajaya bagi mendapatkan peruntukan dari pusat.

Tq for the suggestion.

KakDah said...

Terima kasih, Mak Ngah....yang penting sekali dapat kenal memgenali dengan kaum wanita yang tinggal dalam kampus seluas 100 ekar ni.

Terima kasih yang tak terhingga kepada Bang Chik yang sanggup tunggu rumah dan tengukkan SiBongsu pada malam tu....

azlanlin said...

cepat & bijak menggunakan ruang dan peluang sebelum terlambat. tambahan plak permintaan tinggi dan semua kaum hawa inginkan suasana tanpa "tersendiri". Maklum le, selalunya dikelilingi anak2 jer... sesekali layannnnnnnn....

apa2 puntahniah atas kejayaan cemerlang atas penganjuran majlis tersebut. tahniah sekali lagi.