Thursday, September 27, 2007

Raya yang nak mari...

Salam untuk semua,

Dah macam separuh jalan dalam bulan ramadan...... awal-awal dulu rancak susun menu berbuka .... la ni, idea pun dah kurang .. BangCik tak ghairah macam dulu-dulu ngatur apa nak makan, menu apa ke, tekanan dek auditing oleh Sirim kut?.. hehehe ... langsung tak sebut nak ke Bazar Ramadan pun ... sibongsu pulak sekali dua je demand nak tu nak ni. KakDah pun dah habis senarai resipi berbuka ... hehe.. Takpe... boleh ulang balik resipi untuk 2 minggu ni. Cucur udang baru sekali buat, laksa mee sekali, dan selebihnya menu nasi - lauk - sayur - air. Kanji belum buat lagi ...

Tanya BangCik apa nak buat raya ni ... nasi himpit je katanya dgn kuah kacang .. then biskut raya beli ... then air .. Hmm. Sibongsu ada le cadang satu dua jenis kueh raya... Weekend ni nampaknya udah kena kumpul barang2... planning untuk raya ..

Yop balik 6hb Oktober ni lewat2 petang. ................. Kakak, Ramli dengan Lynn sampai 15hb Oktober, raya ke3.

Raya dah nak mari ......


Kak Dah

2 comments:

bangchik said...

Tekanan auditing Sirim?

Tidakla sangat.... selalu kena lalui. Sedikit nervous ada la.....

Hmmm.. ada juga akhir-akhir ni terdengar komen-komen dari staf pada KakDah, kenapa Pengarah sekarang mudah marah-marah... BangCik would not elaborate this, but i would say, its just the way we do things, because work is also like life, it has both the bitter and sweet moments!

PKK telah di beri Pensijilan oleh SIRIM.

Thanks to all PKK people and families, and we can move forward and be better. We can always be proud of PKK.

Pak Ngah said...

:: Syabas dan tahniah kepada boss dan seluruh warga kerja PKK... lega dan pastinya puassss... setelah kerja kuat selama ini... atas kejayaan memperolehi pengikhtirafan dari SIRIM tuuu...